(0299) 403 402

De geschiedenis van het loodgietersvak begon op het dak. Loodgieters specialiseerden zich in de materialen die voor een goed waterdicht dak de meest geschikte zijn. Oorspronkelijk ging het om lood en koper, tegenwoordig wordt ook veel met bitumen en EPDM gewerkt. Nog steeds is het zo dat voor dakreparaties of het construeren van een goed dak, de loodgieter de vakman is die je hebben moet. Installatiebedrijf Lascaris weet wat er moet gebeuren bij dakwerkzaamheden.

Moet er aan het dak gewerkt worden? Bel ons op (0299) 403 402, dan kunnen we een de klus inplannen.

dakwerken

dakwerken

Het dak op

Als we figuurlijk over een huis spreken, dan hebben we het over „een dak boven ons hoofd”. Zeker in het Nederlandse klimaat is dat toch eigenlijk wel het belangrijkste aan een huis, of het nu groot of klein is: het dak. Dat is zó vanzelfsprekend, dat het bijna raar is om het te benoemen; misschien is dat er de reden voor dat we nauwelijks aandacht schenken aan ons dak. Hoe vaak sta je zelf op je dak? Hoe precies weet je in welke staat het dak zich nu bevindt?

Installatiebedrijf Lascaris weet maar al te goed wat op die vragen doorgaans het antwoord is. Wij worden pas gebeld als het dak echt begint te lekken. Dat is natuurlijk niet erg, we doen ons werk graag. Het is uiteraard ook zo dat wij door onze kennis en ervaring meer details zien dan de gemiddelde huizenbezitter. Wij weten wat er met een dak gebeuren moet, wij weten hoe lekken voorkomen en opgelost kunnen worden en wij weten ook hoe je een dak het beste aan kunt leggen. Aan ons de taak om jouw dak inderdaad vanzelfsprekend te laten zijn!

Dakreparatie

Als de loodgieter benaderd wordt voor een dakreparatie, dan is daar meestal haast bij. Een beschadigd dak laat vocht door en dat merk je in het Nederlandse klimaat meestal meteen. Lekkage in je huis is erg onaangenaam. Ook in de schuur of de garage is lekkage iets dat snel aangepakt moet worden, want het vocht trekt anders in de spullen die daar opgeslagen zijn. Bovendien kan een lek dat niet gedicht is zich makkelijk uitbreiden en dan gaat het van kwaad tot erger. Als je Lascaris belt zijn we er dus zo snel we kunnen!

Niet iedere dakreparatie vereist dezelfde spoed. Lekkage is urgent en ook een plat dak dat slecht afvoert, waardoor er grote plassen ontstaan, kan maar beter zo snel mogelijk worden aangepakt voor dit erger wordt. Maar er zijn natuurlijk ook kleine reparaties denkbaar, zoals dakbedekking die niet mooi meer is en dus wel mag worden opgeknapt. Ook in die gevallen zullen we er bij Lascaris ons best voor doen zo snel mogelijk een afspraak te maken, dan is dat werk tenminste af!

Dakconstructie

We schreven al dat huizenbezitters meestal weinig aandacht hebben voor hun dak. Dat wordt anders bij een verbouwing. Een nieuwe aanbouw of een eenvoudige dakkapel – ook daar zit een dak op en dat moet in orde zijn. Bij dit soort klussen is het natuurlijk mooi dat je veel zelf kunt doen, dat geeft een hoop voldoening, maar voor zoiets belangrijks als het dak is het toch handig om de loodgieter te laten komen. De vakman van Lascaris zorgt dan dat het netjes wordt afgewerkt.

Soms wil je voor je überhaupt gaat verbouwen, eerst je dakconstructie laten controleren. Ook in dat soort gevallen kan het interessant zijn om contact te zoeken met installatiebedrijf Lascaris. We weten van de hoed en de rand en kunnen desgewenst de kleine reparaties uitvoeren die ervoor zorgen dat je dak weer langer mee kan. We kunnen je ook adviseren over je dak en je dan later tijdens de verbouwing opnieuw op weg helpen als het moment daar is.

Overige dakwerkzaamheden

Er zijn nog heel wat andere klusjes op het dak denkbaar. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan het afwerken van een schoorsteen of een dakraam. Installatiebedrijf Lascaris kan je bij allerlei materialen van dienst zijn als het gaat om reparaties, afwerking en constructie. Lood, koper, zink, bitumen, EPDM: wij zorgen dat het goed zit. Aarzel dus vooral niet om ons te bellen als je een dakspecialist nodig hebt.

Bel installatiebedrijf Lascaris: 403 402

Installatiebedrijf Lascaris is gevestigd in Noord-Holland, in het pittoreske dorpje Oosthuizen, niet ver van Hoorn en Purmerend. In de directe omgeving kun je ons bellen op 403 402, als je iets verder weg woont bel je 0299 403 402. Of het nu om je dak gaat of om een andere loodgietersklus, we helpen je graag! We plannen dan in overleg een afspraak in en komen jouw kant op om te zorgen dat het in orde komt.

Stel uw vraag via ons contactformulier