(0299) 403 402

Als de loodgieter gebeld wordt, is er meestal wel enige haast bij, maar echt urgent wordt het bij een verstopt riool. Dat stinkt en bovendien leidt het tot ongezonde situaties, dus aan een rioolverstopping moet echt zo gauw mogelijk iets gedaan worden. Gelukkig heeft installatiebedrijf Lascaris alles in huis om snel en goed een einde te maken aan de overlast.

Last van een verstopt riool? Bel installatiebedrijf Lascaris op (0299) 403 402, dan maken we een afspraak.

riool verstopping

riool verstopping

Vanzelfsprekend riolering

Het is nog niet eens zo lang geleden dat hele stadswijken zonder riolering zaten. Op gezette tijden reed er dan een wagentje rond om volle tonnetjes op te halen. In de buitengebieden is daar nog een moderne tegenhanger van, de septische tank. In andere Europese landen zijn septic tanks ook in woonwijken nog lang niet ongewoon. Maar in Nederland zit bijna iedereen aangesloten op de riolering, zeker in steden en dorpen, we vinden dat de gewoonste zaak van de wereld.

Dat riolering niet altijd vanzelfsprekend is merken we pas als het riool verstopt raakt. Dan worden we plotseling geconfronteerd met alle nadelen van het recente verleden, en erger, want tóen waren mensen er tenminste op voorbereid. Gelukkig is de loodgieter te allen tijde op alles voorbereid, wij schrikken niet terug voor een beetje vieze lucht. Installatiebedrijf Lascaris komt juist gauw naar je toe om je van de verstopping af te helpen.

Verstoppingen oplossen

Een verstopt riool, dat hoeft natuurlijk nog niet altijd de aansluiting in het toilet te zijn. Die spreekt weliswaar tot de verbeelding, maar we hebben vaker met andere problemen te maken. Een badkamer die overloopt, bijvoorbeeld, omdat de afvoer verstopt is. Ook kan een balkon blank komen te staan door een verstopte regenpijp. Dat zijn allemaal verstoppingen waar de loodgieter een einde aan kan maken. Daarvoor hebben we de kennis en ervaring in huis, en, niet onbelangrijk: ook de juiste gereedschappen.

In principe kun je voor iedere verstopping dus de loodgieter bellen. Vaak is het ook niet meteen duidelijk of het probleem nou in een afvoer, in een buis of pijp, of echt in de rioolaansluiting zelf zit. Ook om dat uit te vissen is de kennis en kunde van de loodgieter onmisbaar. Als een kleine verstopping, die je op zich zelf nog wel op kunt lossen met de middelen die je in huis hebt, herhaaldelijk optreedt, is het dus ook verstandig de loodgieter in te schakelen: wij vinden dan het onderliggende probleem en lossen het op voordat het wél uit de hand loopt.

Mogelijke oorzaken van rioolverstopping

Om de precieze oorzaak van een verstopping te achterhalen zul je in zo’n geval de analyse van de loodgieter af moeten wachten. We maken van alles mee, maar veel dingen komen steeds weer terug. Als we daar met z’n allen beter op zouden letten, zouden veel verstoppingen voorkomen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van speciale vochtige doekjes, die klem komen te zitten in de rioolbuizen, of aan het lozen van frituurvet op het riool, waardoor alles plakkerig wordt en vuil makkelijk aankoekt. We zijn er te vaak nog onvoorzichtig mee.

Een andere veelvoorkomende oorzaak van verstopping is alledaags vuil dat zich ophoopt. Als
we douchen verliezen we bijvoorbeeld vaak wel wat haar, dat is normaal. Als dat nooit wordt opgeruimd, blijft het hangen in het afvoerputje en uiteindelijk verspreidt het zich dan verder in de afvoerbuis. Dat kan voor een taaie verstopping zorgen. Haal het putje regelmatig even leeg, dan voorkom je al veel ellende!

Als je ons vaker moet bellen, kunnen we ook samen even kijken naar waar het nou precies misgaat. Soms is het iets onbenulligs dat je zelf over het hoofd ziet. We helpen je graag om verstoppingen te voorkomen in de toekomst.

Loodgieter en het riool

Bij een verstopping leren we in elk geval hoe moeilijk we tegenwoordig nog zonder riolering kunnen. Bij nieuwbouw of bij een verbouwing is de aansluiting op het riool dan ook iets dat extra aandacht verdient. Je kunt ook in dat soort gevallen installatiebedrijf Lascaris inschakelen. Dan gaan we graag voor je aan de slag om ook dit deel van je huis perfect in orde te maken. Want een goede aansluiting voorkomt uiteraard wel heel wat problemen in de toekomst…

Bel installatiebedrijf Lascaris: 403 402

Bij verstopping of ander werk aan het riool kun je ons bellen op (0299) 403 402, dan maken we meteen een afspraak. Dat is het begin van de oplossing! Installatiebedrijf Lascaris is gevestigd in Oosthuizen, midden in Noord-Holland, dichtbij Purmerend, Edam en Hoorn.

Stel uw vraag via ons contactformulier