(0299) 403 402

Er zijn heel wat situaties waarin je de loodgieter belt. Het loodgieterswerk bestaat uit een groot aantal verschillende disciplines, die allemaal met leidingen, buizen, daken en mechanische installaties te maken hebben. Maar wat doet de loodgieter nou precies? Op deze pagina vind je een overzicht van de diensten van installatiebedrijf Lascaris. Dit kunnen we voor jou betekenen!

Bel Installatiebedrijf Lascaris direct op (0299) 403 402, dan plannen we een afspraak!

loodgieter-lascaris-1

loodgieter-lascaris-1

Loodgieter: de oorsprong

Hoewel we er vaak niet over nadenken, zegt het woord „loodgieter” veel over de oorsprong van het beroep. Iemand die lood giet, maakt daken en buizen. De loodgieter heeft dus verstand van waterleidingen en alles wat daar bij komt kijken. Ook werken we nog steeds op het dak.

Typisch voor het loodgieterswerk is het grote aantal verschillende taken die door de loodgieter uitgevoerd worden. De verwarming, de waterleiding, het gasfornuis, de aansluiting op het riool – als er iets aan scheelt moet je de loodgieter bellen. Maar ook moderne ventilatiesystemen, warmtepompen en warmteterugwininstallaties worden door de loodgieter geïnstalleerd en onderhouden. Dakwerkzaamheden, met lood, koper of nog ander materiaal, zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van het loodgieterswerk. Met de jaren is het vak alleen maar breder geworden.

De oorsprong van het woord laat zich dus nog goed raden, maar de invulling die de moderne loodgieter aan z’n werk geeft gaat vele malen verder.

De loodgieter en het riool

Het werk van de loodgieter begon ooit op het dak. Inmiddels reikt het van de nok van het huis tot onder de grond, want ook de aansluiting op de riolering wordt door de loodgieter verzorgd. Klussen met betrekking tot het riool hebben vaak net ’n beetje extra haast, want een probleem met het riool is oprecht vervelend, door de geuroverlast waar zo’n probleem mee gepaard kan gaan.

Bij rioolproblemen zorgt installatiebedrijf Lascaris ervoor dat u snel weer een goede aansluiting op de riolering krijgt. Verstoppingen ontstoppen wij! Ook de afvoer van het douchewater of dat van de wasmachine kunnen wij voor u organiseren. Op die manier blijft u een hoop narigheid en overlast bespaard.

De loodgieter en gas

Gas is in Nederland lange tijd vanzelfsprekend geweest. Nagenoeg alle huizen hebben een gasaansluiting. We verwarmen onze kamers op gas, tegenwoordig meestal met een cv-ketel, en we koken ook nog vaak op gas. Toch zal gas in de toekomst minder vanzelfsprekend worden, de ambitie is om Nederland „van het gas af” te krijgen. Op termijn betekent dat ook weer een verandering in ons vak, maar voorlopig hoort de gasaansluiting er nog helemaal bij.

De gasaansluiting is voor de doe-het-zelver vaak toch een brug te ver, en gelukkig maar, want als hier een ongeluk mee gebeurt zijn de gevolgen niet te overzien. Ook een ogenschijnlijk simpel klusje als het aansluiten van een nieuw fornuis kunt u maar beter aan een ervaren installateur
overlaten. Als er iets aan uw gasaansluiting moet gebeuren belt u het beste dus gewoon direct naar installatiebedrijf Lascaris, dan maken we een afspraak om te zorgen dat het goed gebeurt.

Water, onmisbaar

Mensen kunnen niet zonder water. We drinken het iedere dag. We gebruiken het ook iedere dag in het huishouden, bij het koken, voor een lekkere douche of tijdens klusjes in de tuin. Water is een primaire levensbehoefte en we zijn gewend dat we voor water geen moeite hoeven doen, je draait de kraan open en het is er. Water is het grootste gemak!

Als er iets scheelt aan de waterleiding merk je dat dan ook vrijwel meteen. De loodgieter wordt dan gauw gebeld, want zonder stromend water zitten houdt niemand lang vol. Ook bij een lekkage wacht je liever niet tot het nog erger wordt. Installatiebedrijf Lascaris zorgt ervoor dat je water weer de goede kant op stroomt… Ook bij het installeren van een nieuwe keuken of badkamer kunnen wij je helpen met de wateraansluitingen, want daar mag echt niks aan mankeren.

De loodgieter en verwarming

De verwarming, dat is in de meeste huishoudens een systeem van radiatoren en een cv-ketel. Ook vloerverwarming komt veel voor, of de bekende tussenoplossing van de verzonken radiatoren. Het doel is in ieder geval hetzelfde: het huis op een efficiënte manier aangenaam houden. Dat luistert soms nauw, dus bij het installeren van de verwarming doe je er goed aan de loodgieter te bellen. Installatiebedrijf Lascaris zorgt er voor dat het goed zit. Ook bij problemen met de verwarming kun je altijd op ons rekenen.

Ventilatiesystemen

Ventilatie is het hele jaar door belangrijk, want je wilt in je eigen huis natuurlijk vrij en gezond kunnen ademhalen, zonder dat het bedompt wordt of het vocht de lucht zwaar en viezig maakt. Onze huizen beschikken doorgaans al over de basis, maar je kunt veel verbeteren met moderne ventilatie. Denk daarbij ook aan warmteterugwininstallatie (WTW-installaties), waarbij slim gebruik wordt gemaakt van de warme binnenlucht die naar buiten stroomt, om de frisse buitenlucht aangenamer te maken. Installatiebedrijf Lascaris kan je helpen met slimme ventilatie.

Loodgieter bellen op 403 402

Wil je de loodgieter bellen? Ons nummer is (0299) 403 402. Installatiebedrijf Lascaris heeft de kennis en kunde in huis om het probleem snel en goed op te lossen. Samen plannen we dan een afspraak in. We zitten centraal in Noord-Holland, in het mooie dorp Oosthuizen (Zeevang), op korte afstand van onder meer Hoorn, Edam en Purmerend. Tot ziens!

Stel uw vraag via ons contactformulier